Stel uw Mercedes-Benz samen Maak een proefrit Neem contact op Overzicht modellen

Is Private Lease iets voor u?

Ja, in deze situaties is private lease een goede keuze

Leuke dingen doen én een nieuwe auto rijden

U geeft liever niet eenmalig een groot bedrag uit aan een nieuwe Mercedes-Benz, maar rijdt wel graag zorgeloos in een veilige en comfortabele auto. Net als u overwegen daarom steeds meer Nederlandse autobezitters Private Lease.

Met Private Lease van Mercedes-Benz betaalt u een vast bedrag per maand voor het rijden van een nieuwe, zelf geconfigureerde auto. U weet precies waar u aan toe bent en behoudt uw spaargeld om te genieten van het leven. 

Hoe werkt private lease?

Gemak zoals u gewend bent

Als zakelijke rijder heeft u de voordelen van een leaseauto al ervaren. Niet het geregel, wel het gemak: dat went snel! Dat is ook privé haalbaar, maar dan zonder fiscale bijtelling.

Met Private Lease van Mercedes-Benz kiest u de auto die op uw wensenlijstje staat, zonder beperkingen van een eventuele autoregeling. Bovendien liggen de totale kosten die uw werkgever en u voor het zakelijk gebruik voldoen, lager dan bij een zakelijke leaseauto. 

Bekijk onze private leasemodellen

Comfortabel reizen, altijd

Met een persoonlijk mobiliteitsbudget beslist u zelf: gaat u met openbaar vervoer naar het werk of pakt u de auto? Uw werkgever vergoedt één bedrag waarmee u uw ideale manier van reizen betaalt.

Particulier een Mercedes-Benz leasen geeft u comfort onder werktijd én tijdens privégebruik. U rijdt een auto met karakter, heeft dankzij vaste uitgaven financiële zekerheid en maakt zich geen zorgen over randzaken. U hoeft er alleen aan te denken om op tijd te tanken.

Bekijk onze private leasemodellen

Alternatieven

We helpen u graag


Soms zijn er alternatieven die beter bij uw situatie passen dan private lease. Uw dealer informeert u graag persoonlijk over passende mogelijkheden.

U gaat liever geen contract aan

U gaat liever geen contract aan, bijvoorbeeld omdat u niet weet of u minimaal 1 jaar in de auto wilt rijden. Wist u dat het mogelijk is om de overeenkomst tussentijds te beëindigen? Dankzij onze ontslagdekking is dit zelfs kosteloos in het geval van onvrijwillige werkloosheid.

U wilt minder of meer rijden

U verwacht minder dan 10.000 of meer dan 30.000 kilometers per jaar te gaan rijden. Het is mogelijk om ieder gewenst kilometrage te kiezen, waarbij we de werkelijk gereden meer- én minderkilometers verrekenen. 

Toch pakt Private Lease bij weinig autogebruik verhoudingsgewijs duurder uit, de vaste kosten worden immers over minder kilometers gespreid.

U wilt geen BKR registratie 

Dankzij een toetsing bij de Stichting BKR kunnen we u verantwoord krediet verstrekken. Met het accepteren van uw Private Leaseaanvraag weet u dat u ook financieel zorgeloos van uw Mercedes-Benz kunt genieten. Niet alleen Private Leaseovereenkomsten worden verplicht aan de Stichting BKR doorgegeven. Dat geldt ook wanneer u een creditcard heeft, rood kunt staan op uw rekening of een andere lening overweegt voor uw auto.

Privé leasen of niet?

Ontdek of Private Lease bij uw situatie past. Bekijk alle veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Privé leasen of auto kopen?

Twijfelt u tussen de aanschaf van een auto en private lease? Om te bepalen wat voordeliger is, bekijkt u eerst welke auto u graag wilt rijden. Bekijk vervolgens welke aanbieder het beste private leaseaanbod heeft. Stel uzelf voor het maken van een vergelijking met het kopen van een auto de volgende vragen:

 • Hoeveel kilometers ga ik rijden op maandbasis?
 • Hoe lang kan ik in de auto rijden? 
 • Hoe compleet is de auto uitgerust?

Vergelijk de maandelijkse kosten van een leaseauto met de aanschaf van een nieuwe auto of occasion, exclusief de brandstof.

Daarnaast kunt u zich afvragen of u in één keer een grote investering wilt doen, eigenaar wilt worden van de auto en welke aspecten voor u van belang zijn. Weeg de voor- en nadelen van private lease goed tegen elkaar af. Benieuwd naar de premie? Bereken uw maandbedrag in onze configurator.

Wat zijn de voordelen van private lease?

 • Met private lease rijdt u een nieuwe Mercedes-Benz geheel naar wens, voor een vast maandbedrag. Met Privélease van Mercedes-Benz verandert het maandbedrag alleen als de overheid tijdens de looptijd iets wijzigt in de assurantiebelasting, wegenbelasting of BTW en wanneer de verzekeringspremie moet worden aangepast. U betaalt geen borg en we verrekenen de meer- én minderkilometers.
 • Alle services zijn inbegrepen, zoals verzekering, onderhoud, reparatie en banden, pechhulp en wegenbelasting.
 • Dankzij de goede verzekeringsvoorwaarden die horen bij Privélease van Mercedes-Benz, bent u onder andere altijd verzekerd van schadeherstel met nieuwe, originele onderdelen en is het eigen risico bij schade aan uw Mercedes-Benz slechts € 150.
 • U kunt al voor een periode vanaf 12 maanden een leasecontract afsluiten en dit per jaar verlengen. Sluit een leasecontract af voor een langere periode en bespaar op uw maandbedrag.
 • U heeft geen spaargeld nodig om de auto te kunnen bekostigen, wel een vast inkomen.

Wat zijn de nadelen van private lease?

 • Verandert uw situatie dan kunt u niet zomaar onder het leasecontract uit. Wel kunt u de overeenkomst in overleg tussentijds aanpassen of beëindigen. Dankzij de ontslagdekking is dit zelfs kosteloos in het geval van onvrijwillige werkloosheid.
 • Heeft u voornemens om op korte termijn een hypotheek af te sluiten? Om u verantwoord krediet te kunnen verstrekken, toetsen we uw Privélease-aanvraag bij de Stichting BKR. Uw financiële verplichtingen, waarvan het private leasecontract er één is, hebben invloed op de ruimte die u heeft voor de nieuwe aan te vragen lening of hypotheek.
 • Het is mogelijk om ieder gewenst kilometrage te kiezen, waarbij we de werkelijk gereden meer- én minderkilometers verrekenen. Toch pakt private lease bij weinig autogebruik verhoudingsgewijs duurder uit, de vaste kosten worden immers over minder kilometers gespreid.
 • De auto blijft eigendom van Mercedes-Benz Financial Services. 

Komt iedereen in aanmerking voor private lease?

Voor private lease is de minimumleeftijd 18 jaar, de maximumleeftijd bij einde contract 75 jaar en u dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Wij toetsen uw aanvraag bij de Stichting BKR en maken een budgettaire berekening, zodat wij u verantwoord krediet kunnen verstrekken. Met het accepteren van uw private leaseaanvraag weet u dat u ook financieel zorgeloos van uw auto kunt genieten. Als wordt vastgesteld dat het niet verantwoord is, dan kunnen we uw aanvraag helaas niet accepteren.