Stel uw Mercedes-Benz samen Maak een proefrit Neem contact op Uw maximale leasebedrag

Hoe werkt private lease?

Weet vooraf waar u op kunt rekenen

Wat gebeurt er als ik een bestelling plaats?

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een bevestigingsmail van Mercedes-Benz Financial Services. Daarnaast ontvangt u een e-mail van EDR Credit Services. Deze onafhankelijke partij verzorgt de kredietbeoordeling. Via de link in deze mail kunt u de gegevens  en documenten uploaden die noodzakelijk zijn voor de kredietbeoordeling. Binnen enkele werkdagen ontvangt u de uitslag van de kredietbeoordeling. In het geval van een positieve uitslag neemt de door u geselecteerde dealer contact met u op inzake de bestelling en levering van de auto.

Kan ik tussentijds mijn contract opzeggen of wijzigen?

Ja, u kunt de overeenkomst in overleg tussentijds aanpassen of beëindigen. Dankzij de ontslagdekking is dit zelfs kosteloos in het geval van onvrijwillige werkloosheidNeem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik vooraf een aanbetaling doen of mijn auto inruilen?

U kunt het maandbedrag verlagen door van te voren een aanbetaling te doen of uw huidige auto in te ruilen, ook als dit geen Mercedes-Benz is. Uw dealer taxeert de waarde in de showroom.

Moet ik vooraf borg betalen?

Nee, u betaalt bij ons geen borg.

Is er sprake van bedenktijd?

Bij online Privélease-aanvragen kunt u van het herroepingsrecht gebruik maken. U kunt de overeenkomst, binnen 14 dagen na ondertekening en zonder opgaaf van reden, ontbinden.

Wat is de levertijd van een nieuwe leaseauto?

De gemiddelde levertijd van een nieuwe Mercedes-Benz is 3 maanden. De auto is niet op voorraad, maar wordt volledig op maat voor u geproduceerd. U kunt deze helemaal naar wens samenstellen in onze configurator.

Kan ik eerst een proefrit maken?

Jazeker, u bent van harte welkom in onze showroom en voor het maken van een uitgebreide proefrit. Uw dealer helpt u graag persoonlijk bij het beantwoorden van uw vragen en privé leasen van uw ideale Mercedes-Benz. Vraag een proefrit aan via de website.

Kan ik ook privé leasen zonder BKR registratie?

Nee, als leasemaatschappij zijn wij verplicht om het aangaan van private leaseovereenkomsten aan de Stichting BKR door te geven. Dankzij een toetsing bij Stichting BKR kunnen we u verantwoord krediet verstrekken. Uw financiële verplichtingen, waarvan het private leasecontract er één is, hebben invloed op de ruimte die u heeft voor de nieuwe aan te vragen lening of hypotheek. Met het accepteren van uw aanvraag weet u dat u ook financieel zorgeloos van uw auto kunt genieten.

Kan ik private lease afsluiten zonder verzekering?

Nee, een verzekering is standaard inbegrepen bij Privélease. Schadeherstel en bijkomende reparaties aan uw Mercedes-Benz zijn eveneens meegenomen in het maandbedrag. Hierdoor heeft u geen onverwachte uitgaven. De premie is niet leeftijdsafhankelijk en wordt na schade niet verhoogd.

Wat kan ik doen als ik mijn maandbedrag niet meer kan betalen?

Wanneer u het maandbedrag niet meer kunt betalen, neemt u zo snel mogelijk contact met ons op. Samen bekijken we of we uw contract wellicht kunnen aanpassen zodat het weer binnen uw budget past. Wanneer u uw baan onverhoopt bent verloren, kunt u een beroep doen op de kosteloze ontslagdekking.

Hoe lang kan ik in de private leaseauto rijden?

U kunt een leasecontract afsluiten vanaf 12 tot maximaal 60 maanden. Na de contractperiode levert u de auto weer in en kunt u een nieuwe overeenkomst afsluiten voor een andere auto.

Wat gebeurt er met mijn overeenkomst bij diefstal van de auto?

Meld diefstal van uw Mercedes-Benz zo snel mogelijk bij uw dealer en de politie. U ontvangt een vervangende auto, zodat u weer snel de weg op kunt. Is uw auto langer dan 30 dagen vermist, dan geven wij de auto definitief als gestolen op. Uw leasecontract wordt automatisch stopgezet vanaf de datum van diefstal.

Wie mogen er in mijn private leaseauto rijden?

Iedereen met een geldig rijbewijs mag in uw auto rijden en is verzekerd.

Kan ik het leasecontract verlengen?

Uw leasecontract stopt automatisch aan het einde van de looptijd. U kunt vervolgens weer een nieuwe Mercedes-Benz uitzoeken. U kunt er ook voor kiezen om de overeenkomst te verlengen, dat is mogelijk tot in totaal maximaal 5 jaar en 200.000 kilometers rijplezier.

Kan ik mijn leaseauto na het contract kopen?

Het is niet mogelijk om uw Mercedes-Benz leaseauto na afloop van het contract te kopen.

Hoe werkt het inleveren van de leaseauto?

Er komt een moment dat u afscheid neemt van uw Mercedes-Benz. Wilt u uw leaseauto na afloop van het contract weer inleveren, dan kunt u hiervoor een afspraak maken. Tijdens de afspraak controleren we samen de staat en kilometerstand van uw Mercedes-Benz. Nadat u het innameformulier heeft getekend, ontvangt u een kopie. Bij de controle letten we op de volgende punten:

  • Is de uitrusting van uw leaseauto compleet?
  • Is er schade (interieur en exterieur)? Bekijk de richtlijnen wat wel en niet toegestaan is.
  • Zijn er veranderingen aan de auto aangebracht?
  • Zijn alle opties en accessoires aanwezig? Om de auto in te kunnen nemen, moeten de volgende zaken aanwezig zijn: 
  1. Kentekenbewijs deel IA en IB
  2. APK-rapport
  3. Autosleutels en reservesleutels
  4. Onderhoudsboekje

Hoeveel kilometer rijd ik jaarlijks?

Het is mogelijk om voor private lease ieder gewenst kilometrage te kiezen (10.000 tot 30.000), waarbij we de werkelijk gereden meer- én minder kilometers verrekenen. Toch pakt private lease bij weinig autogebruik verhoudingsgewijs duurder uit, de vaste kosten worden immers over minder kilometers gespreid.

Ook als u verwacht minder of meer dan 30.000 kilometers per jaar te gaan rijden, is leasen mogelijk. U kunt ieder gewenst kilometrage kiezen, waarbij we de werkelijk gereden meer-én minder kilometers verrekenen. 

Vindt u het moeilijk om in te schatten hoeveel kilometer u jaarlijks rijdt? Bereken het aan de hand van de volgende tips: 

  1. Bereken uw jaarlijkse kilometers aan de hand van de APK-papieren van uw auto: tel de kilometerstanden bij elkaar op en neem hier het gemiddelde van. 
  2. Schat uw wekelijks aantal kilometers in en doe dit maal 52. Tel hier nog de grotere afstanden, zoals vakanties, bij op en u heeft het gemiddelde per jaar.