Stel uw Mercedes-Benz samen Maak een proefrit Neem contact op Overzicht modellen

Hoe werkt private lease?

Weet vooraf waar u op kunt rekenen

Wat gebeurt er als ik een bestelling plaats?

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een bevestigingsmail van Mercedes-Benz Financial Services. Daarnaast ontvangt u een e-mail van EDR Credit Services. Deze onafhankelijke partij verzorgt de kredietbeoordeling. Via de link in deze mail kunt u de gegevens  en documenten uploaden die noodzakelijk zijn voor de kredietbeoordeling. Binnen enkele werkdagen ontvangt u de uitslag van de kredietbeoordeling. In het geval van een positieve uitslag neemt de door u geselecteerde dealer contact met u op inzake de bestelling en levering van de auto.

Kan ik tussentijds mijn contract opzeggen of wijzigen?

Ja, u kunt de overeenkomst in overleg tussentijds aanpassen of beëindigen. Dankzij de ontslagdekking is dit zelfs kosteloos in het geval van onvrijwillige werkloosheidNeem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik vooraf een aanbetaling doen of mijn auto inruilen?

Het is niet mogelijk om een aanbetaling of de waarde van uw inruilauto op te nemen in een Private Lease contract.

Moet ik vooraf borg betalen?

Nee, u betaalt bij ons geen borg.

Is er sprake van bedenktijd?

Bij online Privélease-aanvragen kunt u van het herroepingsrecht gebruik maken. U kunt de overeenkomst, binnen 14 dagen na ondertekening en zonder opgaaf van reden, ontbinden.

Wat is de levertijd van een nieuwe leaseauto?

De gemiddelde levertijd is op het ogenblik helaas langer dan u van ons gewend bent. De auto is niet op voorraad, maar wordt volledig op maat voor u geproduceerd. U kunt deze helemaal naar wens samenstellen in onze configurator.

Kan ik eerst een proefrit maken?

Jazeker, u bent van harte welkom in onze showroom en voor het maken van een uitgebreide proefrit. Uw dealer helpt u graag persoonlijk bij het beantwoorden van uw vragen en privé leasen van uw ideale Mercedes-Benz. Vraag een proefrit aan via de website.

Kan ik ook privé leasen zonder BKR registratie?

Nee, als leasemaatschappij zijn wij verplicht om het aangaan van private leaseovereenkomsten aan de Stichting BKR door te geven. Dankzij een toetsing bij Stichting BKR kunnen we u verantwoord krediet verstrekken. Uw financiële verplichtingen, waarvan het private leasecontract er één is, hebben invloed op de ruimte die u heeft voor de nieuwe aan te vragen lening of hypotheek. Met het accepteren van uw aanvraag weet u dat u ook financieel zorgeloos van uw auto kunt genieten.

Tot 1-4-2022 werd de verplichting uit hoofde van een private leaseovereenkomst in het Centraal Krediet Informatiesysteem van Stichting BKR (CKI) geregistreerd op basis van 65% van de som van de maandtermijnen. Nieuwe overeenkomsten vanaf 1-4-2022 worden geregistreerd op basis van 100%. Overeenkomsten die voor 1-4-2022 zijn afgesloten, blijven voor 65% geregistreerd staan.

De financiële verplichting m.b.t. uw private leasecontract die wordt geregistreerd bij Stichting BKR wordt als volgt berekend: leasetermijn x looptijd contract.

Rekenvoorbeeld registratie financiële verplichting Private Lease:

Leasetermijn € 500,- per maand x 48 maanden = € 24.000,-.

Private Lease en een BKR registratie: Hoe zit dat?

Kan ik private lease afsluiten zonder verzekering?

Nee, een verzekering is standaard inbegrepen bij Privélease. Schadeherstel en bijkomende reparaties aan uw Mercedes-Benz zijn eveneens meegenomen in het maandbedrag. Hierdoor heeft u geen onverwachte uitgaven. De premie is niet leeftijdsafhankelijk en wordt na schade niet verhoogd.

Wat kan ik doen als ik mijn maandbedrag niet meer kan betalen?

Wanneer u het maandbedrag niet meer kunt betalen, neemt u zo snel mogelijk contact met ons op. Samen bekijken we of we uw contract wellicht kunnen aanpassen zodat het weer binnen uw budget past. Wanneer u uw baan onverhoopt bent verloren, kunt u een beroep doen op de kosteloze ontslagdekking.

Hoe lang kan ik in de private leaseauto rijden?

U kunt een leasecontract afsluiten vanaf 12 tot maximaal 60 maanden. Na de contractperiode levert u de auto weer in en kunt u een nieuwe overeenkomst afsluiten voor een andere auto.

Wat gebeurt er met mijn overeenkomst bij diefstal van de auto?

Meld diefstal van uw Mercedes-Benz zo snel mogelijk bij uw dealer en de politie. U ontvangt een vervangende auto, zodat u weer snel de weg op kunt. Is uw auto langer dan 30 dagen vermist, dan geven wij de auto definitief als gestolen op. Uw leasecontract wordt automatisch stopgezet vanaf de datum van diefstal.

Wie mogen er in mijn private leaseauto rijden?

Iedereen met een geldig rijbewijs mag in uw auto rijden en is verzekerd.

Kan ik het leasecontract verlengen?

Uw leasecontract stopt automatisch aan het einde van de looptijd. U kunt vervolgens weer een nieuwe Mercedes-Benz uitzoeken. U kunt er ook voor kiezen om de overeenkomst te verlengen, dat is mogelijk tot in totaal maximaal 5 jaar en 200.000 kilometers rijplezier.

Kan ik mijn leaseauto na het contract kopen?

Het is niet mogelijk om uw Mercedes-Benz leaseauto na afloop van het contract te kopen.

Hoe werkt het inleveren van de leaseauto?

Er komt een moment dat u afscheid neemt van uw Mercedes-Benz. Wilt u uw leaseauto na afloop van het contract weer inleveren, dan kunt u hiervoor een afspraak maken. Tijdens de afspraak controleren we samen de staat en kilometerstand van uw Mercedes-Benz. Nadat u het innameformulier heeft getekend, ontvangt u een kopie. Bij de controle letten we op de volgende punten:

 • Is de uitrusting van uw leaseauto compleet?
 • Is er schade (interieur en exterieur)? Bekijk de richtlijnen wat wel en niet toegestaan is.
 • Zijn er veranderingen aan de auto aangebracht?
 • Zijn alle opties en accessoires aanwezig? Om de auto in te kunnen nemen, moeten de volgende zaken aanwezig zijn: 
 1. Kentekenbewijs deel IA en IB
 2. APK-rapport
 3. Autosleutels en reservesleutels
 4. Onderhoudsboekje

Hoeveel kilometer rijd ik jaarlijks?

Het is mogelijk om voor private lease ieder gewenst kilometrage te kiezen (10.000 tot 30.000), waarbij we de werkelijk gereden meer- én minder kilometers verrekenen. Toch pakt private lease bij weinig autogebruik verhoudingsgewijs duurder uit, de vaste kosten worden immers over minder kilometers gespreid.

Ook als u verwacht minder of meer dan 30.000 kilometers per jaar te gaan rijden, is leasen mogelijk. U kunt ieder gewenst kilometrage kiezen, waarbij we de werkelijk gereden meer-én minder kilometers verrekenen. 

Vindt u het moeilijk om in te schatten hoeveel kilometer u jaarlijks rijdt? Bereken het aan de hand van de volgende tips: 

 1. Bereken uw jaarlijkse kilometers aan de hand van de APK-papieren van uw auto: tel de kilometerstanden bij elkaar op en neem hier het gemiddelde van. 
 2. Schat uw wekelijks aantal kilometers in en doe dit maal 52. Tel hier nog de grotere afstanden, zoals vakanties, bij op en u heeft het gemiddelde per jaar.

Hoe wordt de opzeggingsvergoeding berekend?

De opzeggingsvergoeding wordt bepaald door een vast percentage van het bedrag van de gezamenlijke maandbedragen die u zonder de opzegging nog zou moeten betalen. Het vast percentage is 50%. Er is echter een maximum verbonden aan de opzeggingsvergoeding. De opzeggingsvergoeding is ten hoogste het bedrag van het verschil tussen de gezamenlijke maandbedragen die u hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging en de gezamenlijke - hogere - maandbedragen die u tot dat moment had moeten betalen als u direct de leaseovereenkomst voor de kortere duur was aangegaan.

Rekenvoorbeeld

 • Contractduur = 48 maanden
 • Maandbedrag = € 500,-
 • Opzegging = Na 36 maanden

Opzeggingsvergoeding op basis van vast percentage (50%)

 • Resterend aantal maanden 12
 • 12 maanden * € 500,= € 6.000,-
 • Opzeggingsvergoeding = 50% van € 6.000,- = € 3.000,-

Opzeggingsvergoeding op basis van maximale opzeggingsvergoeding

 • Maandbedrag voor contract met kortere duur van 36 maanden = € 550,-
 • Berekening totaal maandbedragen contract kortere duur = 36 maanden * € 550,- = € 19.800,-
 • Berekening totaal maandbedragen huidig contract tot aan opzegging = 36 maanden * € 500,= € 18.000,-
 • Maximale opzeggingsvergoeding = € 19.800,- - € 18.000,- = € 1.800,-

In dit rekenvoorbeeld is de opzeggingsvergoeding berekend op basis van het vaste percentage hoger dan de maximale opzeggingsvergoeding.
De opzeggingsvergoeding bedraagt in dit geval € 1.800,-.

Wat is de eigen bijdrage per schadegeval?

Bij aanvang van de leaseperiode bedraagt de eigen bijdrage € 150,- per schadegeval.