Stel uw Mercedes-Benz samen Maak een proefrit Neem contact op Overzicht modellen

Is private lease iets voor u?

Ontdek of private lease bij uw situatie past

Voor wie is private lease geschikt?

Private lease is geschikt voor elke particulier met een geldig rijbewijs, die voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto wil rijden. In veel gevallen is het een aantrekkelijke keuze, toch is het altijd verstandig om naar uw eigen situatie te kijken. Lees meer over de situaties waarin private lease een goede keuze is of de alternatieven, onder 'is private lease ook iets voor u'

Komt iedereen in aanmerking voor private lease?

Voor private lease is de minimumleeftijd 18 jaar, de maximumleeftijd bij einde contract 75 jaar en u dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Wij toetsen uw aanvraag bij de Stichting BKR en maken een budgettaire berekening, zodat wij u verantwoord krediet kunnen verstrekken. Met het accepteren van uw private leaseaanvraag weet u dat u ook financieel zorgeloos van uw auto kunt genieten. Als wordt vastgesteld dat het niet verantwoord is, dan kunnen we uw aanvraag helaas niet accepteren.

Privé leasen of auto kopen?

Twijfelt u tussen de aanschaf van een auto en private lease? Om te bepalen wat voordeliger is, bekijkt u eerst welke auto u graag wilt rijden. Bekijk vervolgens welke aanbieder het beste private leaseaanbod heeft. Stel uzelf voor het maken van een vergelijking met het kopen van een auto de volgende vragen:

  • Hoeveel kilometers ga ik rijden op maandbasis?
  • Hoe lang kan ik in de auto rijden? 
  • Hoe compleet is de auto uitgerust?

Vergelijk de maandelijkse kosten van een leaseauto met de aanschaf van een nieuwe auto of occasion, exclusief de brandstof.

Daarnaast kunt u zich afvragen of u in één keer een grote investering wilt doen, eigenaar wilt worden van de auto en welke aspecten voor u van belang zijn. Weeg de voor- en nadelen van private lease goed tegen elkaar af. Benieuwd naar de premie? Bereken uw maandbedrag in onze configurator.

Wat is het verschil tussen zakelijk en privé leasen?

Bij zakelijk leasen rijdt u een auto van de zaak, via een leasemaatschappij of uit het wagenpark van uw organisatie. Rijdt u privé meer dan 500 kilometer op jaarbasis, dan wordt dit gezien als inkomen en betaalt u hierover belasting. Bij privé leasen betaalt u een vast bedrag per maand van eigen geld of uw mobiliteitsbudget. De leaseauto wordt op uw naam geregistreerd bij de RDW. U betaalt dan ook wegenbelasting - wat doorgaans in het private leasetarief is opgenomen - en geen extra inkomstenbelasting in de vorm van bijtelling.

Bij private lease betaalt u wel de brandstof, iets wat bij zakelijk leasen middels een tankpas veelal is inbegrepen.